ISTANBUL PENTHOUSE | TURKEY

 

STUDIO-RHE-ISTANBUL-5-Plensa-Top-1-(edited).jpg

Perched on the tallest of the seven hills above the Bosphorous river we designed huge electric ‘guillotine’ glazed frames that slide to allow unbroken views from the Bridge to the Mediterranean Sea.

A white helical staircase welded from steel sections on site by ship builders provides the visual link between the 3 floors surrounding Jaume Plensa’s stainless steel sculpture ‘Istanbul Bluies’ brought fresh from the Paris Contemporary Art Show.

From within the Reception swimmers can be viewed above through the polycarbonate swimming pool which is surrounded by a digital cube ceiling.

 

Client : Private Client| Location : Istanbul, Turkey | Area : 27,000sqft  | Completion : 2014

 

STUDIO-RHE-ISTANBUL-2-Reception-04.jpg
 
 

 

 

 
 

STUDIO-RHE-ISTANBUL-3-Pool-Detail-07.jpg
 
 

 

 

 
 

STUDIO-RHE-ISTANBUL-6-Reception-Night-8-(edited)jpg.jpg